Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение

...
 Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха турчин, издирван с еврозаповед

 

Състав на Окръжния съд в Хасково дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на турски жител, търсен в Германия за машинация и нелегално заграбване на средства, оповестиха от Съдебната палата.

Р.А. (50 г.), който е бил задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", е бил разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест от съда в град Мюлхаузен, Германия.

Той е издирван за минимум 30 закононарушения, осъществени в интервала януари 2021 - юни 2023 година за това, че като член на проведена незаконна група в съучастничество с други лица не е плащал вноски за обществено обезпечаване и е прикривал действителните трудови правни отношения, като е представял погрешни, подправени или подправени документи. За осъщественото закононарушение е планувано наказване 15 години " отнемане от независимост ".

Независимо от декларираното в правосъдно съвещание непринудено единодушие за предаване на лицето, съществува заплаха от укриване, счита съдът. Мярката би трябвало да подсигурява явяването на Р.А. на главното дело за екстрадиция. Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.

Последното сходно дело в Окръжния съд в Хасково беше на 30 април т.г. Тогава 64-годишен белгийски жител, издирван в родината си за трафик на опиати, също бе оставен в ареста.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР